Šípek plod půlky

Kód: 2356/100
Neohodnoceno
od 69 Kč

Zvolte variantu

Příznivé účinky:

  • Antioxidant
  • Mentální zdraví - relaxace
  • Tonizující tělo a mysl
  • Normální stav organismu
  • Normální činnost močového měchýře a ledvin
  • Normální trávení
  • Přirozená obranyschopnost - imunitní systém, odolnost
  • Normální funkce dýchacího systému
  • Oběh - těžké nohy
  • Normální stav pokožky, hojení ran
  • Normální stav kloubů

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Ke každé objednávce nad 500,-
Doručení zdarma
Doručení zdarma
od 1000,- do výdejních míst
Odesíláme do 24 hodin
Rychlé odeslání
Vaši objednávku vyexpedujeme do 24 hodin
Velkoobchodní spolupráce
Velkoobchodní spolupráce
Stačí napsat e-mail a nastavíme Vám ještě výhodnější ceny na větší balení
Množství: 100g
Skladem (>5 ks) | 2356/100
69 Kč
Množství: 250g
Skladem (>5 ks) | 2356/250
139 Kč
Množství: 500g
Skladem (>5 ks) | 2356/500
259 Kč
Množství: 1000g
Skladem (>5 ks) | 2356/501
509 Kč
Množství: 2 kg
Skladem (4 ks) | 2356/2 K
949 Kč

Detailní popis produktu

Růže šípková (Rosa canina) je trnitý keř s bílými až narůžovělými květy s příjemnou vůní. Na podzim je plný sytě červených plodů. Nejčastěji se ze sušených šípků dělá odvar, který je skvělým doplňkem stravy v zimních měsících na posílení imunity. Šípky lze přidávat i do různých omáček (skvělá je kombinace se zvěřinou). Lze jej užívat neomezenou dobu a je vhodný i pro těhotné a kojící ženy. 

Návrh bez názvu - 2024-09-11T083333.043

Kdy je ideální doba na sbírání šípku?

Šípek se sbírá celé září - říjen. Záleží jak budete chtít šípek použít. Pokud si budete chtít šípek nasušit na čaj je ideální před prvními mrazíky. Nebudou tolik sladké, ale budou se vám lépe zpracovávat. Jestli budete chtít zpracovat šípky do omáček a marmelád, počkejte si po prvním mrazíku. Po prvním mrazíku jsou totiž plody nejsladší.

Sbírejte vždy šípky, které jsou krásně červené a bez stopky. Vybírejte si keře, které jsou na slunném místě a nejsou blízko silnic. 

Návrh bez názvu - 2024-09-11T082620.445

Proč právě šípek? 

V lidovém léčitelství mají šípky dlouhou tradici. Používaly se především na posílení imunity při nachlazení, chřipce nebo při léčbě infekcí. Je to především díky velkému obsahu vitamínu C. Má dokonce 15x více vitamínu C než pomeranč ve stejném množství. 

Vedle vitamínu C obsahuje také vitamíny B a K. Dále obsahuje důležité minerální látky jako například hořčík, vápník, draslík a fosfor. 

Napomáhá našemu krevnímu oběhu a tím ulevuje od bolesti křečových žil a pocitu těžkých nohou

Dalším důvodem proč je šípek oblíbený a proč má tak blahodárné účinky pro náš organismu je velký obsah antioxidantů. Antioxidanty chrání buňky před oxidativním stresem. Pokud nemáme dostatek antioxidantů, oxidativní stres může způsobit poškození se buněk a tkání.

Pokud máte problémy s trávením i v tomto případě vám pomůže šípek. Díky obsahu pektinu, který působí jako prebiotikum. Prebiotika živí tělu prospěšné bakterie a tak pomáhají udržet si zdravou střevní mikroflóru. Zdravá mikroflóra je důležitá pro další vstřebávání živintrávení a také celkovou obranyschopnost organismu.

Návrh bez názvu - 2024-09-11T083649.453

Možnosti využití: nálev, sirup, odvar (obklad), tinktura

Příprava nálevu: Jednu polévkovou lžíci se šípky zalijeme 200-300ml vroucí vody a necháme 10-15 minut louhovat. 

Složení: 100% šípek plod půlky

Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.

Výrobce: Plantona, s.r.o. - Zátiší 94/18, Cheb 350 02

Země původu EU

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: