Puškvorec kořen – řezaný
Kód: 1654/100Detailní popis produktu
Puškvorec obecný (Acorus calamus) je původem Asie. V dnešní době se rozšířil do Evropy i Severní Ameriky. Kořen dorůstá do délky až jednoho metru a má specifickou vůni se zemitou nahořklou chutí. Proto se používá jako tradiční koření nebo při výrobě hořkých likérů. Z velmi mladých výhonků lze připravit chutný salát a oddenky se dříve i kandovaly. Kořen puškvorce se připravuje macerací za studena a nikdy by se neměl vařit.
Možnosti využití: macerát, koupel, tinktura, likér
Příprava macarátu: Jedna čajová lžička puškvorce se zalije vlažnou vodou a nechá se přes noc. Ráno trochu ohřejeme a scedíme.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Výrobce: Plantona, s.r.o. - Zátiší 94/18, Cheb 350 02
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.