Pampeliška kořen pražený – řezaný

Kód: 1486/100
Neohodnoceno
od 229 Kč

Zvolte variantu

Příznivé účinky:

  • Normální činnost jater 
  • Působí protizánětlivě
  • Metabolismus sacharidů
  • Normální funkce močové soustavy
  • Antioxidant
  • Normální trávení (Prebiotikum, stimulace)
  • Normální činnost žaludku, žlučníku a jater
  • Vylučování - pročištění těla
  • Normální hladina cholesterolu v krvi - hladina lipidů

 

Pražený kořen se užívá se nejčastěji ve formě nálevu jako náhražka kávy. Před použitím doporučujeme kořen nadrtit. Poté jednu lžičku zalijte vroucí vodou a nechte louhovat 5-10 minut.

Chuť je jemně hořká a připomíná bylinnou kávu s oříškovými tóny. Navíc má silné antioxidační účinky.

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Ke každé objednávce nad 500,-
Doručení zdarma
Doručení zdarma
od 1000,- do výdejních míst balíkovny
Velkoobchodní spolupráce
Velkoobchodní spolupráce
Stačí napsat e-mail a nastavíme Vám ještě výhodnější ceny na větší balení
Množství: 100g
Skladem (>5 ks) | 1486/100
229 Kč
Množství: 250g
Skladem (>5 ks) | 1486/250
499 Kč
Množství: 500g
Skladem (>5 ks) | 1486/500
799 Kč
Množství: 1 kg
Skladem (>5 ks) | 1486/1 K
1 499 Kč

Detailní popis produktu

Smetánka lékařská (Taraxacum officinale) je bylina, která je hojně rozšířená v české přírodě. Asi každý viděl louky plné žlutých květů, které jsou za pár měsíců plné poletujícího bílého chmýří. Pampelišku lze zpracovat úplně celou, protože každá část má své specifické příznivé účinky.

Jak už nám druhový název napovídá (smetánka lékařská), jedná se o velmi důležitou bylinku využívanou v lidovém léčitelství.  Čerstvá pampeliška je skvělá do salátů, těstovin nebo smoothie. Velmi často se také vyrábí z pampeliškových květů med či sirup. Z usušeného kořene vyrábí náhražka kávy nebo také pampelišková mouka

 Návrh bez názvu - 2024-06-27T092045.587

Pampeliškový kořen má silné očistné účinky pro náš organismus. Používá se na pročištění jater. Má pozitivní vliv na normální funkci žaludku, žlučníku a také močových cest.

Pampeliškový kořen napomáhá ke správnému trávení díky inulinu. Inulin je druh vlákniny, působící v našich střevech jako prebiotikum. Prebiotika jsou potrava pro tělu prospěšné bakterie a ty nám pomáhají udržet si zdravou střevní mikroflóru. Zdravá mikroflóra je důležitá pro další vstřebávání živin a tím také pozitivně ovlivňují celkovou obranyschopnost organismu. 

Celkově pomáhá vylučovat toxiny z organismu. Díky svým detoxikačním účinkům je oblíbenou součástí jarních očistných kúr. Z rozemletého pampeliškového kořene si můžete také vytvořit obklady. Mají protizánětlivé účinky.

Návrh bez názvu (82)

Pokud se rozhodnete nasbírat pampeliškový kořen sami, doporučujeme jej sbírat na začátku jara nebo na podzim (ještě předtím než začne mrznout). V tuto dobu se totiž účinné látky stahují právě do kořenů. 

Sbírejte kořen buď brzy ráno nebo až v pozdějších hodinách.

Kořeny by se měly co nejdříve zpracovat. Můžete je buď nasušit nebo naložit do alkoholu a vytvořit si tinkturu.. 

Pokud budete chtít kořeny nasušit. Doporučujeme nakrájet na malé kousky a nechat důkladně prosušit jinak nám kořeny zplesnivějí.

Jestli si budete chtít z kořeny pampelišky vytvořit tinkturu, naložte si kořen do alkoholu (mohou být i větší kusy) a nechte 14 dní na místě, kde bude dostatek světla, ale nebude na přímém světle.  Poté skladujte v dobře uzavíratelné nádobě a chraňte před sluncem.

 

SLOŽENÍ: 100% pampeliška kořen pražený řezaný

Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.

Výrobce: Plantona, s.r.o. - Zátiší 94/18 Cheb 350 02

Země původu: Čína

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: