Kampotský pepř - bílý celý
Kód: 2583/50GSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Kampotský pepř pochází z oblasti jižní Kambodži - Kampot, podle které získal svůj název. Tato oblast má specifické tropické klima, a proto má kampotský pepř tak jedinečnou a specifickou chuť.
Dělíme jej do třech základních druhů - černý, červený a bílý. Liší se nejen zpracováním, ale také mají naprosto odlišné aroma a chuť.
Červený pepř - sklízí se plně vyzrálé plody. I když červená barva může působit, že se jedná o více štiplavý druh. Opak je pravdou.
Chuť je jemnější méně štiplavá s ovocnými tóny - třešně, citrusové plody. Je to především tím, že plně vyzrálé plody obsahují velké množství fruktózy.
Pro svoji svěží jemnější chuť se používá na dochucení salátů, polévek nebo také ryb či kuřecího masa. Skvěle se hodí také k čokoládě a při výrobě čokoládových dezertů. Dnes se můžete také často setkat s koktejlem, jehož součástí je také červený kampotský pepř.
Bílý pepř - také se sklízejí plně vyzrálé plody. Proces je o něco složitější, protože bílý pepř je zbaven slupky. Tento proces zahrnuje opětovné namáčení a sušení na slunci.
Aroma je jemné, krémové se zemitými tóny.
Podpoří chuť světlého masa a skvěle doplní chuť těstovin či mořských plodů.
Černý pepř - sklízí se ještě zelené plody, které se nechají usušit na slunci. Tím získají svou černou barvu a vrásčitou strukturu.
Má ovocné aroma, které ještě více vynikne po rozemletí. Chuť je lehce ovocná se zemitými tóny. Černým kampotským pepřem nemůžete nic zkazit. Nejvíce se hodí k tmavým masům a často se používá na grilování.
Složení: 100% kampotský pepř bílý celý
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Výrobce: Plantona, s.r.o. - Zátiší 94/18, Cheb 350 02
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.