India Monsooned malabar AA
Kód: 2503/250Související produkty
Detailní popis produktu
Zpracování zrn monzunovou metodou:
Toto zpracování vzniklo neúmyslně a má původ již v 17. století.
Dříve se káva přepravovala loděmi a plavba trvala 6 měsíců. Během této doby působilo na zrna odlišné klima než na pevnině a to způsobilo změnu barvy, chutě i aroma.
Postupem času se přeprava kávy změnila, ale poptávka po ní neustala. Proto se využilo přírodních klimatických podmínek - monzunů. Působením monzunu na kávová zrnka, získáme stejnou kvalitu a chuť jako když se dopravovala káva po moři.
Monzunování trvá přibližně 8 týdnů v době od června do konce září, kdy jsou monzunové deště nejsilnější.
Tento způsob zpracování ovlivňuje výrazně chuť tím, že se ztrácí kyselost/acidita, ale neztrácí na intenzitě.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Výrobce: FromNature.cz
Země původu mimo EU
Tento výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.