Podpora imunity v zimních měsících

NAKOPNĚTE SVÉ ZDRAVÍ PŘÍRODNÍ SILOU BYLINEK A KOŘENÍ

 
K posílení imunity poslouží potřebné vitamíny a minerály. Také lze využít přírodní sílu bylinek a koření.

K posílení imunity poslouží potřebné vitamíny a minerály. Také lze využít přírodní sílu bylinek a koření.

Foto: Canva

 

Imunitní systém je naším ochráncem. Dokáže rozpoznat potenciálně škodlivé látky a zakročit proti nim. Pokud v těchto oblastech pokulhává, musíme mu pomoci. Jak? 60 až 70 % úspěchu je ve střevech.

NA CO JSOU BYLINKY DOBRÉ? NA IMUNITU!

Zdravý a vyvážený střevní mikrobiom vybudujeme pomocí probiotik v tabletách, kysanými mléčnými výrobky nebo fermentovanou zeleninou. Smícháním bylinné směsi pampeliškového kořene, jitrocele, dubové kůry a plodu anýzu získáme další přírodní alternativu. Tato směs je bohatá na prebiotika.

Dejte své střevní mikroflóře potřebnou stravu v podobě bylinné infúze. Podpořte své trávení a dejte častým nemocem na frak.

Až 70 % imunity je ve střevech. K poklesu probiotik dochází i po antibiotické léčbě. Proto je potřeba je opět doplnit.

FOTO: Fromnature

A s potřebnou potravou mohou probiotika růst. Bez jídla to totiž nejde. K čemu jsou mimo jiné tyto prospěšné bakterie přínosné? Zlepšují aktivitu střev, vstřebávání živin z potravy, působí ve střevech protizánětlivě a pomáhají udržovat optimální tělesnou hmotnost. Bylinky na podporu růstu střevní mikroflóry též pomáhají nepřímo při hubnutí. Mimo jiné je zdravá střevní mikroflóra půlkou úspěchu k psychické pohodě a vitalitě.

K nejznámějším podobám prebiotik patří vláknina zvaná inulin. Ten podporuje trávení, pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi a zvyšuje citlivost buněk na inzulín. Přírodním zdrojem inulinu je již zmiňovaný kořen pampelišky nebo kořen čekanky.

Vraťte své imunitě ochranný štít. Síla bylin z přírody zatočí s neduhy.

Koření plná antioxidantů pomáhá zachovat zdraví organismu.

FOTO: Fromnature

RECEPTY NA IMUNITU BABKY KOŘENÁŘKY

Dalším způsobem, jak využít léčivé schopnosti přírody, je koření. Antioxidanty nabitá kurkuma bojuje proti volným radikálům, působí protizánětlivě a zlepšuje trávení. Dalším antioxidantem ze zástupu koření je známá skořice. Nejen, že krásně voní a skvěle chutná, ale usnadňuje léčbu virových onemocnění. Zázvor si můžeme dopřávat i v čerstvé podobě. Zázvorový čaj zahřeje, poradí si s bolavým krkem i nevolností.